De voetafdruk van ons voedsel


lezing – van 14:30 u. tot 16:00 u. – De Krook, verdieping -1, zaal Blauwe Vogel
Voor: volwassenen

Wat is de impact van ons voedsel(systeem) op milieu en klimaat en hoe beperken we die? Wat is er nodig om meer mensen te voeden zonder dat er extra natuur verdwijnt? Welke plaats heeft vlees nog in het voedingspatroon van de toekomst?
We praten erover met Wannes Keulemans (Emeritus hoogleraar Biosystemen van de KU Leuven en co-auteur van het boek Wat met ons voedsel) en Stefaan De Smet (professor aan de Vakgroep Dierlijke Productie van de Universiteit Gent). Marieke van Schoonhoven, coördinator Eos Tracé, modereert.
Eos Wetenschap organiseert samen met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen) de wetenschappelijke lezingen- en debatreeks 'Grijze Cellen'. Wetenschappers gaan met elkaar en het publiek in gesprek onder leiding van een van onze wetenschapsjournalisten.
 


Door: EOS en FWO