Bouw mee aan het “Internet of Trees”!


workshop – van 10:00 u. tot 13:00 u. – Goudstraat, Zaal 9.7 Berkelium
Voor: kinderen, volwassenen, gezinnen

Ben je geboeid door biologie en technologie? In de Internet of Trees-workshop bouw je een draadloze sensor om de gezondheid van een boom te monitoren. Na afloop kan je de sensor thuis, op school, of elders bevestigen aan een boom en live de biologische parameters opvolgen via een website. Je werkt op deze manier mee aan de uitbouw van het “Internet of Trees”, een grootschalig sensornetwerk voor wetenschappelijk onderzoek om de gezondheid van bomen in Vlaanderen te bestuderen.

De ingenieurs van de onderzoeksgroep DRAMCO aan KU Leuven Technologiecampus Gent zullen je graag helpen bij het bouwen van de high-tech sensor, terwijl de wetenschappers van Odisee vakgroep Agro- en Biotechnologie je zullen leren hoe je de signalen uitleest.

Deze workshop is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar, jonger kan indien onder begeleiding van een volwassene.

Deelnemers komen best uit regio Gent of Sint-Niklaas (of kunnen daar de sensor aan een boom hangen), anders zal er geen netwerkdekking zijn om de signalen uit te lezen. 

Pauze van 11u15 tot 11u45

Door: Stijn Wielandt, Gilles Callebaut, Bart Thoen en Guus Leenders, onderzoeksgroep Draadloze en mobiele communicatie, KU Leuven Technologiecampus Gent


Inschrijven

Deze activiteit is volledig volzet. Inschrijven kan niet meer.