Naar een Parallel Universum Gent


experimentenmarkt – van 10:00 u. tot 17:00 u. – UFO, gelijkvloers
Voor: kinderen, volwassenen, gezinnen

Naar een Parallel Universum Gent: De Teletijdsmachine en “the scale of the universe Ghent”

  • De realisatie van een 4D-maquette van Stad Gent (tijd-ruimte-model) laat het spelen met tijd en schaal in een virtuele copy van de Stad Gent makkelijk toe. Reliëf, gebouwen, groen, infrastructuur, stadsmeubilair, … horen er allemaal bij.
  • De basis is een digitaal 3D-model van de Stad Gent, opgemaakt op basis van 3D-scans. Als je dit model uitbreid met de toestand zoals het vroeger was (historische reconstructies), maar ook de nieuwe plannen inpast die nog moeten worden gerealiseerd, ontstaat een Teletijdsmachine. In- en uit-zoomen laat toe om ook objecten op micro- en macroschaal te integreren (van bacterie tot dinosaurus want ook dat zijn of waren inwoners van Gent). Het wordt pas leuk als je resultaten ook in 3D print.
  • Als je ook nog objecten laat bewegen in het 4D-model bekom je een dynamische beleving van objecten (mensen, dieren, voertuigen, water, ...)

Maak kennis met dit "Parallel Universum Gent", een digitale multi-D copy van de Stad Gent met 1001 toepassingsmogelijkheden, waarvan eentje “3D-Citygame-Ghent”, van, voor en door bewoners gemaakt bij middel van 3D-game engines.


Door: Mario Matthys en John Vermaut, Stad Gent


Terug naar overzicht